FAQ

Vad betyder ELLEFORTE egentligen?
Elle betyder hon på franska men det är också mitt namn. Forte betyder stark. Jag vill att ELLEFORTE ska vara en plats där jag kan dela med mig av min träning och syn på hälsa, där vi som strävar efter att vara starka inifrån och ut kan dela tankar och erfarenheter.

Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat sedan 2006 på flera olika plattformar. Sedan 2011 har jag skrivit om träning och hälsa, under namnet ELLEFORTE har jag bloggat sedan våren 2014.

Vad jobbar du med?
Jag är frilansjournalist som oftast skriver om hälsa, träning och medicin men också om mat, inredning och mode. Mitt första tidningsjobb var på Jönköpings-Posten 2006 och sedan dess har jag jobbat på flera olika tidningar som reporter och redaktör. Jag började frilansa 2010 och skriver ofta för Expressen.

Var bor du?
Jag bor i Stockholm men har också härjat runt i London, Norrköping, Bishops Stortford och Jönköping.

Äter du enligt någon diet?
Nej, men jag trivs bäst när jag äter lite mindre kolhydrater och mat av bra kvalitet. I min kundkorg hittar du oftast kött (från gräsbetande djur!), grönsaker, sötpotatis, nötsmör, banan, ägg och grekisk yoghurt. Jag inspireras av det som brukar kallas stenålderskäk och tycker att det ger mig mycket energi, bra återhämtning och starka muskler. Frukost hoppar jag helst över, jag börjar hellre med en rejäl lunch som dagens första måltid. Mellanmål äter jag ibland, när det behövs. Middag är min favoritmåltid på hela dagen!

Hur ser din träningsvecka ut?
Jag tränar fyra dagar i veckan med hjälp av en coach som programmerar min träning. Just nu tränar jag främst för att bli stark i de olympiska lyften eftersom min ambition är att tävla i denna sport. Det blir även en hel del Crossfit. Jag tycker om att ha tre vilodagar i veckan men håller mig aktiv genom promenader simning och rörlighetsträning även när jag inte är på gymmet.

Jag har hört att du har gått ner en massa i vikt, hur gjorde du?
LCHF och styrketräning var lösningen på år av dåliga matvanor och för lite motion. Kosten var speciellt viktig. En strikt lågkolhydratskost visade sig funka riktigt bra på mig, en före detta pastajunkie, då jag blev mätt utan en massa krångel. Att börja träna samtidigt var viktigt för motivationen och för att bygga upp min kropp. För mig går mat och träning hand i hand.

Kan jag anlita dig som kostrådgivare eller personlig tränare?
Just nu finns inte den möjligheten, men håll utkik!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.