rambles of a beauty junkie

Det var längesedan vi körde lite beauty junkie-snack i den här bloggen, hörrni!

Det beror främst på att jag kom till den bittra insikten att mitt förhållande till Åhléns sminkavdelning kunde klassas som osunt om en psykolog fick säga sitt. Mitt försvar: Man lätt lite fartblind när ens guilty pleasure är att frossa i Youtube-gurus enorma samlingar

Så det senaste året har jag sysslat med fenomenet shop your stash. Effektivt när suget efter retail therapy slår till och går i princip ut på att man försöker se på sitt eget sovrum som en enda stor butik (typ) och använda det man redan har. Kallas även för sunt förnuft…!

Det här projektet har gått från att vara rätt jobbigt (typ en vecka in i detoxen när man bara måste ha ett nagellack från Essies senaste kollektion… Och samtidigt inser hur djupt i skiten man sitter) till härligt och befriande. Skönt att inte hela tiden vilja ha saker. Bra att uppskatta det som redan finns i ens ägo. Och jag märker att med tiden börjar jag applicera samma tänk på andra delar av livet.

Med det sagt: Ibland behöver man ju en ny duschkräm. Och just nu är jag besatt av Burt’s Bees!

IMG_8004

Denna trio är all that hemma hos mig just nu. På kvällarna använder jag duschkrämen med doft av mjölk och shea, på morgonen blir det grape och ingefära. Den sistnämnda luktar som som en sofistikerad sur godis, lite kryddig men söt. Jag skulle kunna sniffa på den hela dagen… Lilla burken är en body butter med doft av honung och shea. Inte helt perfekt för mig då den doftar mycket på huden och är lite för söt för min smak men mmm vad man blir len 🙂  Nästa gång ska jag slå till på Aloe & Buttermilk!

IMG_1372

Och om en nykter beauty junkie som jag ska ha en trip down memory lane så blir det givetvis Chanel för alla slantar. Det finns ingen skönhetsdisk som triggar mig mer. Förpackningarna, färgerna, dofterna. Det är perfektion. Nagellacken och läppglansen är allra bäst tycker jag och denna gång blev det glanset Petit Peche (nummer 148) och lacket Pink Tonic som fick följa med hem. Jag kommer nog aldrig tröttna på rosa nagellack <3

Har ni ägnat er åt någon skamlös shopping på senaste? Tips på schyssta krämer för händer och kropp som lutar åt det naturliga hållet är jag alltid intresserad av. Help a girl out please!

Share:

6 Comments

 1. August 28, 2014 / 2:03 pm

  Ou nouu, nu får jag Burt’s beebegär. Inte ett begär att leka med. Det mesta doftar så gott att man vill äta det! Inte helt fel att det är schyssta produkter heller.

  • elleforte
   August 29, 2014 / 9:33 am

   Allt som doftar vanilj, honung och choklad vill man ju bara ha!

 2. August 28, 2014 / 4:14 pm

  Jag brukar smörja in mig med kokosolja i både ansikte, på kroppen och på händer och fötter. Doftar gott eller ingenting alls beroende på om man väljer en med kokossmak eller en utan 🙂

  • elleforte
   August 29, 2014 / 9:34 am

   Ja, jag har provat både kokos- och jojobaolja på kroppen men min hud verkar inte gilla det alls. Ibland blandar jag i det i en kräm och det funkar men inte för sig självt. Väldigt skumt tycker jag…!

 3. August 28, 2014 / 8:38 pm

  Haha men duuu, jag är precis som dig! Speciellt i Grekland! För det första är alla apotek i Grekland som franska apotek, dvs fullspäckade med ASROLIGA (och dont forget livsnödvändiga!) produkter som man MÅSTE köpa. Sen får jag alltid för mig att jag måste fylla på med mascara, shimmer powder, nagellack från O.P.I (köper inte chanels, emn vilket är bäst?), Korres-produkter (grekiskt) osv osv osv = halvt luspank. Får även alltid för mig att Tax Free-priserna är tsååå bra när de egentligen är askassa faktiskt (iaf i Istanbul. Samma priser som i affärerna i Grekland).

  Aja, har massa med kul att leka med i höst iaf!!

  Annars angående typ naturliga produkter då säger jag bara: Korres. Finns i Sverige. ASLÄCKRA grejor. ALLT är skitbra, från duschcreme till nagellack. Buy buy buy!

  • elleforte
   August 29, 2014 / 9:37 am

   Oh, jag fattar precis! Det har hänt fler än en gång att jag har hängt på Boots vid Piccadilly klockan 02 med en korg full med livsnödvändiga produkter… OMG. Korres ja! Älskar skiten. Chanels nagellack är bäst tycker jag med kostar 250 spänn styck så… Ouch. OPI och Essie är ju också top notch! Kram <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.