Bananvåffla med (sockerfri!) nutella

Söndagsbrunch på stan i all ära men hemma ÄR bäst! Man beställer (lagar) precis det man själv vill och behöver inte slåss om ett bord. Igår blev det ägg och bacon här hemma men också bananvåfflor. Samma ingredienser som bananpannkakan såklart!

IMG_5484

Du behöver:
2 ägg
1 banan
en nypa vaniljpulver

Gör så här: Mosa bananen och vispa ihop med äggen och vaniljpulvret. Grädda i ett våffeljärn. Tips! Bäst blir det om man penslar järnet med kokosolja först och låter våfflan gräddas på en av de högre inställningarna.

IMG_8102

Men nu till det roliga: Toppingen! Häromdagen skulle jag äta mellis och skedade upp hasselnötssmör att dippa mina äppelklyftor i, bredvid nötsmörsburken stod kakaon. Resten är, som man säger, historia. Hasselnötssmör med någon matsked kakao i blir nämligen nutella. Fast sockerfri. Och med kraften att dämpa vilken chokladcraving som helst. Halleluja!

Psst… Om nötsmöret är lite torrt kan du röra ner några droppar vatten, kokos- eller hasselnötsolja i din hemmagjorda nutellaröra. Enjoy!

Share:

2 Comments

  1. August 27, 2014 / 7:32 pm

    Men wow, vad gott! Detta ska jag äta till frukost imorgon 😀

  2. August 31, 2014 / 1:46 pm

    Så snygga blir inte mina pannkakor, men jag tar ett ägg och en banan också. Ska prova ditt recept nästa gång. =)

Leave a Reply

Your email address will not be published.