Pannkakor är bästa PWO:n?!

Efter förra veckans valhets inledde jag denna lite matt och trött. Många kvällar det senaste har vi tillbringat framför tv:n och de olika debatterna här hemma för att sedan högljutt analysera och diskutera in på småtimmarna. Tur då att denna vecka började med lite guldkant: Besök av min älskade syster och välgörenhetsmiddag för Min Stora Dag som hon är ambassadör för. En riktigt viktig stiftelse! En kväll med bubbel, god mat och bra snack. Kul! Sedan den obligatoriska efterfesten hemma i vardagsrummet med pjamas på, te i kopparna och babblet som aldrig tar slut trots att alla inblandade är dödströtta <3

Samlade in knappt sex timmars sömn, stack på frukost med sis och delade på en tallrik pannkakor för att sedan klara av en hög jobb före gymmet. PT-pass och halvbra förutsättningar med tanke på sömnbrist och en kropp som hade närts med både vin och kanelbulleglass kvällen före…!

IMG_7360
Kanske är pannkakor bästa PWO:n ändå?

Idag fokuserade vi enbart på ryck och stöt och två nya PR rikare blev jag trots dagsformen 😀 Jag presenterar… De nördiga detaljerna:

Ryck. Vi börjar alltid med detta lyft eftersom det inte kostar lika mycket för kroppen. Det kändes riktigt bra redan i uppvärmningen och jag fokuserade bara på att vara avslappnad. Stången nära kroppen, känslan av att den flyger över huvudet. Inget slit, bara snabbt och kraftfullt. Mellan lyften fick jag närmast meditativ coachning, jag kände mig hur lugn som helst både i kroppen och mentalt. I rycket tycker jag ofta att det hjälper att vara fokuserad men avslappnad. Inte ta i så mycket, i alla fall inte på det där sättet att man spänner varenda muskelfiber i kroppen. Jag tänker på ett känt citat från Bruce Lee: Empty your mind, be formless, shapeless, like water […]  Water can flow or it can crash. Be water my friend.

Varje lyft var så lätt och självklart idag. Underbar känsla! Tangerade mitt förra bästa i styrkeryck (power snatch) på 43 kilo och lyfte sedan 45. Missade 48 med en hårsmån men att få med sig den där känslan av lätthet var ovärderligt! Att de sista två lyften dessutom såg lika bra ut som de lättare vikterna ger mig ordentligt med självförtroende inför nästa pass.

Stöt. Här var det dags att ta fram lite kraft, tyngre vikter än i rycket och läge att bli lite förbannad om man ska sätta nytt personbästa. Överstöten (split jerk) har känts riktigt bra den senaste tiden, jag har hittat min fotposition och vet precis vad jag måste tänka för att få ett stabilt lyft. Mitt gamla bästa i överstöt låg på 50 kilo och jag har inte utmanat det på länge. Så när jag satte fyra personbästan på raken idag var det en riktigt skön känsla. Stannade tillslut på 60 kilo, helt slut efter en timmes lyftande. Helt stabil var det inte, lyftet på 58 kändes grymt bra men i sista stöten tappade jag båltrycket vilket ledde till att jag överextenderade ryggen lite grann. Oskönt! Tycker bättre om när bålen känns som en träkloss. Men ändå en dubbelvinst, eftersom lyftet även innebar att jag fick upp 60 kilo i en styrkestöt (power clean) för andra gången. Att tangera personbästan är lika kul som att sätta nya tycker jag, då får man bevis på att det inte bara var tur första gången 😉

Hoppas ni har haft en bra start på veckan! Tänker att jag ska dela med mig av några recept denna vecka så… Get ready for good food!

Share:

4 Comments

 1. Maja
  September 17, 2014 / 11:58 am

  Så kul att få läsa om din träning! Jag har en ny programmering med fokus olympiska lyft nu, så älskar att läsa om hur det går för andra och få inspiration!! Grym du är iaf 😀

  • elleforte
   September 17, 2014 / 5:40 pm

   Åh, vad kul att du tycker det 😀 Gött att du också kör oly, har du tränat det ett tag eller är det nytt? Visst är det kul! Kram

   • Maja
    September 17, 2014 / 6:08 pm

    Har väl kört det ett tag, på eget bevåg typ haha, så inte så seriöst. Mestadels gymmat jäfligt tungt så har en god grundstyrka. Nu har jag tagit hjälp av en PT för att få till grunderna från början med teknik å allt. Så har en programmering med böj/mark/clean/jerk, massa chins och lite WODar.. har inte gett mig in på snatch än. Ser dock sjukt kul ut.. men svårt!

    • September 18, 2014 / 9:15 am

     Det låter toppen, bra idé att ta proffshjälp! Ja, tyngdlyftning är inte lätt alltså men det är det som är tjusningen – det finns alltid framsteg att göra 🙂 Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.