Yrkesskador och bra grepp

I går firade jag fyra år som frilans! Heja mig! Men jag har skrivit för tidningar i över åtta år och med tiden lagt till mig med en hel del, ska vi kalla det beteenden, som liksom avslöjar vad jag gör på dagarna. Här är några av dem…

1. Jag reagerar alltid på bra citat. På tunnelbanan, fiket eller gatan. Säger du något med bra ordföljd eller en stark känsla kommer jag höra det och komma ihåg det. För alltid.

2. Mitt minne är knivskarpt. Även om jag inte kan komma ihåg var jag lade mina hemnycklar för 10 minuter sedan har jag koll på onödiga fakta om precis alla jag någonsin träffat. Du behöver alltså inte freaka ur när vi träffas för andra gången och jag vet vad alla dina syskon heter, vem du är tillsammans med samt kommer ihåg vilken livskris du befann dig i när vi sågs på den där festen för ett år sedan. Jag kommer vilja veta hur det gick.

3. Träffar jag dig för första gången kommer jag intervjua dig. Det här är något jag inte ens insåg att jag gjorde förrän rätt nyligen. Men du tycker antagligen om att prata om dig själv och jag tycker det är kul att veta mer om dig, så, det är en win-win!

En annan grej jag går igång på är format. När jag läser en artikel fokuserar jag oftare på upplägget än innehållet, bläddrar jag i en fackbok analyserar jag layouten. Jag läser aldrig mina egna reportage men köper tidningarna för att se hur de har redigerats. Och jag älskar överraskande grepp som känns fräscha och oväntade. Som de här intervjuerna Vouge släppte tidigare i år. Så kul, rakt på. Enjoy!


Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.