Zoodles och endorfiner

Sitter fortfarande och bubblar efter gårdagens pass i boxen. Bestämde mig i sista sekund för att hoppa in på passet och ångrade det inte. Det blev kul och svettig timme som gav en enorm endorfinkick! Långa konditionscirklar kräver ju en strategi, att hitta den där nivån när man utmanar sig själv men samtidigt är stark, snabb och i kontroll. Det är så lätt hänt att gå ut för hårt, bränna ut sig totalt och sedan behöva kämpa för att hålla huvudet ovanför vattenytan hela passet. När jag hamnar där är det bara ångest och leder aldrig till någon bra prestation eller snygg teknik.

Igår fokuserade jag bara på att hitta det där läget, gå in i mig själv och inte tänka på hur snabba de andra var. Riktigt glad över att jag kunde påbörja ett femte varv där jag hann med både löpningen och 2 kcal rodd innan klockan ringde. Ibland går det snabbare när man är långsam 😉

I. STRENGTH
Back Squat
5 reps @ 72% 1-RM
3 reps @ 83% 1-RM
AMRAP @ 92% 1-RM

II. METCON
17 minute AMRAP of:
180 m run
13 kcal row
13 burpees
13 box jump

Även styrkedelen blev en vinst för mig. Jag har inte kört ordentliga böj (parallellt eller djupare) särskilt många gånger i år tyvärr. Januari och februari var rehabmånader efter min bukoperation och några veckor därefter fick jag problem med min högerfot. En inklämning visade det sig, som kunde försvinna av sig självt om jag inte belastade fotleden på det sättet man gör i en vanlig knäböj.

Dessvärre försvann inte smärtan trots fyra månaders fotrehab då det hade hunnit bildats en liten bensporre som måste slipas ner. Så nu väntar jag på operation. Men ibland känns foten bra, som igår, och jag bestämde mig för att köra styrkedelen baserat på ett pinsamt gammalt personbästa. Fick med mig en fyra på 74 kg i sista setet och kände mig otroligt nöjd med det!

IMG_5376

Efter träningen skrek min kropp efter mat, köttfärssås med ris har aldrig smakat så gott! Enkelt och snabbt med nötfärs, lök, champinjoner, krossade och färska tomater, chili, persilja och min favoritkrydda just nu: Sellerisalt! Samma till lunch idag, fast med zoodles: Nudlar gjorda på zucchini. Tips till er som letar efter en bra grönsakssvarv: Spiralizer är grejen! Den bästa jag har provat, lätt att rengöra och med en helt okej prislapp.

Berätta, hur mår du? Går det bra med träningen? Har du ätit något ovanligt gott den senaste tiden? Har du några höstmål? Jag hejar på dig!

Share:

4 Comments

 1. Frida
  September 11, 2014 / 8:04 am

  Hej!
  Målet för i höst är att fokusera 100% på mig själv. Det kanske låter konstigt, eller för andra självklart men inte alls varit så för mig… Har skrivit ner konkreta mål och en väldigt förenklad framtidsvision och nu ska jag bara bryta ner allt till delmål och göra en plan. Är taggad och rädd på samma gång. Känner bara att det är dags för förändring och dags att bli “the best version of me”.

  Ha det fint! /Frida

  • September 18, 2014 / 9:27 am

   Jag tycker inte alls det låter konstigt! Starkt att du tar tag i det, det är så lätt att bara nöta på och aldrig våga möta det som är jobbigt eller skaver. Vilket härligt mål, det gjorde mig glad 🙂 Och eftersom du är igång är du faktiskt en bättre version av dig själv idag än vad du var igår – varje dag. Heja!

 2. September 16, 2014 / 3:09 pm

  Det var det här passet som fick dig att skutta av endorfiner alltså. Jag är en av dom som alltid behöver kämpa för att hålla mig över ytan när det bara handlar om kondition. Men dom få gånger man lyckas. Wow. 🙂 Jag hade ingen aning om att du hade problem med foten. Så jäkla segt. Vet precis hur det känns och har fått besked idag om att jag ska operera min benhinna. Förhoppningsvis sker det dock inom ett par veckor, så jag blir av med det snart. Men jag hejar på dig lika mycket som du hejar på alla andra! 🙂 Vi får se hur det det blir med den där träningen i Stockholm dock. Är ett antal veckors rehab efter operationen. Men kanske någon gång i december, då lär jag vara fit for fight att köra. Om vi inte bara ska komma upp till dig och bara äta, dricka och umgås. Fast det är ju såklart alltid kul att träna ihop. 😉

  • September 18, 2014 / 9:19 am

   Ja, vi kommer nog opereras ungefär samtidigt och min rehabtid ligger tydligen runt 6 veckor, tills jag kan belasta fullt ut. Men det vet man ju aldrig innan, kan ju bli längre. December låter bra eller så bara äter vi en hel helg, det funkar det med 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.