This season looks good on you

Det finns ingen årstid bättre än hösten. Min storfavorit sedan för alltid, troligen mest för att jag älskar regn. Både ljudet av det mot fönstret och känslan av det mot mitt ansikte. Men sedan mår jag så bra i själen på hösten också, det liksom myser långt därinne i hjärtat. September och oktober är bäst <3

En del av tjusningen är ju förstås att varje dag är sin egen. Det kan vara soligt, varmt, rått, regnigt, stormigt, mörkt eller ljust. Det vet man liksom aldrig i förväg. Sommarens krav på att varje dag ha kul, kul, kul  bleknar och det är helt okej att tillbringa en hel kväll i sängen med en bok och benen intrasslade i den bredvid. Lite lugnare lunk, rätt skönt. Som igår, varma vindar som tillät öppen balkongdörr. Mörkaste mörker som krävde tända ljus. En hämtsallad med rödbetshummus och buffelmozzarella och ett färskt album från Taylor Swift. Äta, lyssna, skriva. Och när jag vaknade imorse var det sol i hela sovrummet. 15 plusgrader ute!

IMG_2284
IMG_5273

Angående Swifts nya släpp 1989 känner jag såhär: Tack för 19 spår! Jag älskar köttiga album som tar minst en timme att dra genom. Nytt sound, vilket ju har varit omskrivet, som är helt klart bra och poppigt även om mycket av mig saknar countryvibben som hon ju är så grym på. För mig var Red, som släpptes 2012, så mycket större. This Love är väl den låt som påminner mest om hennes tidigare. Mina favvisar hittills är dock: I Know Places, Out of The Woods, Blank Space, Style och Wildest Dreams. Kanske mest den sistnämnda, lite Lana Del Rey över det hela.

Näst på tur är Ben Howards nya studioalbum I Forget Where We Were. Riktigt bra, gissar jag. Vad lyssnar ni på i höst?

Share:

2 Comments

 1. October 28, 2014 / 7:18 pm

  Åh, jag gillar också höst. Mörk höst. Blåsig höst. Regnig höst. Höst som höst. Kravlöshetens sköna omfamning.
  …men brukar få vara rätt ensam om mitt höstgillande 😉

  Jag lyssnar sällan på nåt särskilt, men när du beskriver Taylor Swift får du mej att knappa fram Spotify!

 2. Elisabeth
  October 30, 2014 / 3:12 pm

  Vilket härlig inlägg! Älskar också hösten!
  Jag lyssnar på Jill Johnsons senaste album “Songs for daddy”, alltid Jill Johnson. Love her!;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.