Bye bye dry skin! Part 1

Ni som har varit med ett tag vet att jag älskar mina produkter. Någon gång kanske jag kan ge er en rundvandring i mina lådor men hu… Jag vågar knappt rota runt där själv. Alldeles för många av mina slantar har hamnat hos NK och Åhléns, en av de mest tröstande dofterna måste ju ändå vara bottenvåningen på valfritt varuhus… *Insert emoji som skäms ihjäl*

De senaste åren har jag som alla andra börjat plugga på om parabener, sulfater och andra så kallade nastys som jag försöker undvika så gott det går. Jag har absolut en hel del suspekta ingredienslistor här hemma, goda intentioner till trots. Don’t even get me started när det gäller alla gifter som finns i plast och alltså även i mitt kök. Gah! Känner att det nya året borde inledas med en rejäl detox… Och jag menar inte the green juice-kind!

Anyways, när vi ändå snackar produkter och hy och skönhet. Den här årstiden vi är mitt inne i just nu är en megabitch mot min hy. Som eksembarn och vintertorris tycker min hud bäst om råkyla eller värmebölja. Eller bara något typ av väder som är stabilt. Månader som den här, då Mother Nature har humörsvängningar och liksom aldrig kan bestämma sig, not so much. Smörj är alltså nödvändigt. But all smörj ain’t created equal. Jag vet inte om ni upplever samma men förvånansvärt många produkter (naturliga och inte) gör min hud värre, vi pratar irriterad, röd och fnasig. Känner mig inte som min bästa jag direkt. Men genom mycket trial and error har jag ändå lyckats hitta ett gäng burkar och flaskor som gör livet lite lättare.

IMG_6894

M Picaut Nourishing Cleanser. Prisvärd och med bra pump (viktigt!) är denna ansiktsrengöring helt ljuvlig och jag tänker mig att den kommer funka bra även när det är varmare ute. Löddrar inte utan är som en skön kräm som lämnar huden mjuk och återfuktad. Fri från tvål, med ett gäng ekologiska oljor och ett ph-värde på 5,5. Att ta bort maskara eller tungt smink med denna funkar däremot inte optimalt, då använder jag annat, utan detta är mer en snäll vardagsrengöring. Doftar mmm!

Estelle & Thild BioCalm Soothing Eye Balm. Hur mycket pengar jag har lagt på ögonkrämer som har gett mig utslag, allergiska reaktioner eller klåda vill jag inte ens tänka på. Jag är tydligen exceptionellt känslig mot aktiva ingredienser och har letat länge efter en basic ögonkräm som återfuktar utan att irritera. Sedan förra vintern använder jag denna, supermild och helt parfymfri. Jag rekommenderar den starkt till er som är torr runt ögonen eller kan drabbas av eksem på ögonlocken.

Naturligtvis Kräm för Torrisar. Samma problem som jag har runt mina ögon har jag också med mina händer. Jag utsätter dem för en hel del och i perioder mår de verkligen inte bra. Parfymerade handkrämer går fetbort och även naturliga handkrämer tenderar att irritera. Men nu har jag hittat en riktigt bra kräm som är ekologisk, naturlig och dermatologiskt testad för känslig hud. Denna kräm kan användas på hela kroppen och innehåller ekologiska oljor från shea, kokos och nyponrosfrö. BFF-status!

Gör din hud också uppror när det börjar bli kallare? Vad gör du för att rädda den? Tell me!

Share:

3 Comments

 1. Jenny
  November 26, 2014 / 5:46 pm

  Japp, särskilt händer, läppar och kring läpparna stramar. Fick ett tips att ta lipbalm på natten runt munnen, Maria Åkerbergs! (som för övrigt är väldigt rent och ekologiskt)
  Minska på parfymerat och smörja kroppen med kokosolja har också gjort susen!
  Men allra bäst är nog att äta kokosoljan och andra viktiga fetter, smörja insidan liksom!:) omega-3 ska ju vara en eksem-killer…

 2. Charlotte
  November 29, 2014 / 9:55 am

  Tack vännen för tipset om ögoncremen. Min andra tog precis slut och ögonen är ju mitt kvarstående-eksem-område…. Puss

Leave a Reply

Your email address will not be published.