Flåsa, lyfta, stretcha

Startskottet för hösten har inte riktigt gått än, i alla fall inte när det gäller min träning. Jag är mellan programmeringar kan man säga och just nu blir det lite som det blir. Igår 90 minuters olympiska lyft med fokus på fulldjupa ryck och stöt. Många set flåsiga treor med medeltunga vikter. Förra veckan ett pass med kettlebells (enbenta marklyft, utfall med frontrack, farmers walk) och ett flåspass nere på hotellgymmet där jag bara hade ett löpband, ett gäng hantlar och min kroppsvikt till godo. Och idag, då jag tänkte köra ett crossfitpass men istället hamnade på finkrog där jag slukade ett par drinkar, några ostron och en råbiff 🙂

Trots att jag i vanliga fall gillar att ha koll på varenda gram på stången och bokföra känslan i varje lyft är det ganska skönt att bara släppa allt och svettas lite. Flåsa, lyfta och stretcha. Utan förväntningar eller analys. Slänga på ett par plattor på en stång och inte riktigt veta exakt vad det jag lyfter väger. Jag mår bra av det.

IMG_3218

En av de bästa sakerna med Crossfit är att var (nästan, antar jag) du än åker kan du hitta en vettig box med bra utrustning . Jag älskar att jag kan åka till andra sidan jorden och inte ha några som helst problem med att få till mina träningspass, på mina egna villkor. En snabb googling och något mejl senare är det fixat!

Snart river jag i gång min mer seriösa träning igen, det kommer bli mycket tyngdlyftning i höst och förhoppningsvis är kroppen redo att öka lite nu. Tekniken sitter nämligen rätt bra efter många månader med baby weights. Så ska jag yoga för att det är skönt och spela lite tennis också, bara för att det är kul. Jag känner tacksamhet varje dag för att jag har en fungerande kropp och ork nog att använda den. Många gånger är det just det som motiverar mig till att bli lite snabbare, lite starkare. Hur ser din träningshöst ut?

Share:

4 Comments

 1. August 26, 2015 / 9:08 am

  Jag kommer köra på Stronglifts, och sedan yoga. Det är planen iallafall, och just nu känns det väldigt genomförbart 🙂

  • October 2, 2015 / 12:07 am

   Härligt! Hur går det? Stronglifts har jag hört mycket bra om! x

 2. August 29, 2015 / 12:05 pm

  Jag älskar din hälsosamma inställning till träningen. Och jag känner som du, så fort min axel är bra tänker jag börja njuta av varenda sekund kroppen gör som jag vill utan att göra ont. 🙂

  • October 2, 2015 / 12:08 am

   Ja, alla kämpar vi med tålamodet men just nu känns det som om jag har hittat en bra plats. Hoppas axeln blir bättre! x

Leave a Reply

Your email address will not be published.