Wedding wednesday

Nu börjar nedräkningen! Vi har spikat musiken, gästerna är bjudna och jag har börjat fila på mina löften. Och så har jag äntligen bestämt mig för vilken klänning jag ska bära när jag säger JA till min favoritperson i hela världen. Pirr!

För många är kanske klänningen ett av de roligaste momenten med bröllopsförberedelserna men för mig har det snarare varit en knepig process. Hur mycket pengar är egentligen rimligt att lägga på ett plagg man har på sig i en dag? Dessutom är vitt inte direkt min favoritfärg och jag har ingen aning om vad min så kallade brudstil är… Jag har också lärt mig att en brudklänning ska beställas minst 4 månader innan bröllopet, men helst ännu tidigare. Svettigt och stressigt, minst sagt.

I somras besökte jag en brudbutik i Stockholm, i sällskap med två av mina bästa vänner och min syster, och provade några traditionella brudklänningar. Det var kul och peppigt men jag kunde inte låta bli att känna mig lite… Utspökad. Som om jag skulle gå på maskerad utklädd till brud. Hu. Några dagar senare klickade jag därför hem en kort, vit sidenklänning från outnet.com. Typ i protest. Den skulle jag gifta mig i!

Fast ganska snart insåg jag att jag fortfarande googlade och scrollade Pinterest efter Den Perfekta Klänningen och erkände för mig själv att, nej, kanske den där sidenklänningen inte var the dress ändå. Så jakten fortsatte, om än lite halvseriöst. Vem har tid att springa på klänningsprovningar hela dagarna? Så snubblade jag till slut över min drömklänning mellan allt klickande och visste bara: Den ska jag ha! När jag kom till San Francisco bokade jag snabbt in en klänningsprovning och blev såld direkt! Jag älskade materialet och fallet på kjolen. Och så kände jag mig både fin och bekväm, vilket är viktigt tycker jag. Tänk att det var så enkelt till slut! Eller ja, nu ska jag bara hitta en leverantör som hinner skicka den till mig i tid också. Håll tummarna.

IMG_1485

Hur ser din drömklänning ut? 

Share:

9 Comments

 1. August 19, 2015 / 8:03 am

  Jag har faktiskt ingen aning om hur jag vill att min brudklänning ska se ut, mer än att jag vill att den ska vara vit haha.

  • August 26, 2015 / 8:25 am

   Det kan vara en bra början! Själv var jag öppen för ungefär vad som helst vilket gjorde det hela ännu mer förvirrande 😉

 2. August 20, 2015 / 12:01 am

  Men omg Danielle! Vad fan, snart sker det ju!!! När ska bröllopet vara?!

  • August 26, 2015 / 8:25 am

   Iiiih! Nu är det inte många veckor kvar!

 3. August 20, 2015 / 6:38 pm

  Men åh så himla spännande! Kan bara föreställa mig hur amazing den är på dig. 🙂 Jag har faktiskt ingen aning om hur jag vill att min klänning ska se ut, har mer drömmar om mat och dukning. 😉

  • August 26, 2015 / 8:27 am

   Åh tack <3 Ja, maten! Så viktig den är! Någon så här stor fest kommer jag nog aldrig planera igen så jag försöker njuta fullt ut 😀

 4. September 30, 2015 / 11:06 am

  Här kikar jag in efter månaders frånvaro och ser att du ska gifta dig! Grattis! <3

  • October 2, 2015 / 12:09 am

   Ja! Helt galet! Tack snälla 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.