The One

Att planera bröllop innebär i princip att du ägnar åtta månader av ditt liv åt att ta beslut. Var ska vi vigas? Vad ska vi äta? Vilken fotograf ska vi anlita? Och sedan finliret! Vinet, placeringskorten, gästboken, ringarna, blommor, bordsdekorationer, musiken… Det verkar aldrig ta slut! Bäst har varit alla små stunder jag har skrivit på mina löften. Med hjälp av min telefon har jag antecknat, vridit och vänt på orden. På bussen, i hissen. Medan jag har stått i kö eller när jag har borstat tänderna. En liten del av det stora som jag har haft alldeles för mig själv.

Jag tror inte på den rätta. Jag köper inte konceptet om att det finns en person som vi är menade att vara med. Jag vet att hade jag inte träffat A den där soliga tisdagen i september hade jag med största sannolikhet träffat någon annan. Därför är jag så tacksam att jag råkade bli kär i just honom och att han blev kär i mig också. Jag är stolt. Stolt över att vi förvandlat en turbulent tonårsförälskelse till något äkta. Att vi har skapat ett liv tillsammans, ett liv som vi lever på våra villkor. Jag vet att när jag väljer den här mannen så väljer jag en smart, snabbtänkt idealist som får mig att skratta, drömma och växa. Den bästa människan jag känner.

Ta hand om varandra. Skratta mycket. Våga testa nytt. Skäm bort varandra med komplimanger, det kan aldrig bli för mycket. Lyft fram varandras bra egenskaper och förlåt de dåliga. Släpp tag om ditt ego. Hångla ofta. Uppmuntra, respektera och stötta. Ställ krav på varandra, så att ni kan vara den bästa versionen av er själva. Välj varandra varje dag.

Jag längtar så tills vi blir man och fru.

Share:

3 Comments

 1. September 10, 2015 / 6:41 pm

  Åh, vad oerhört fint skrivet!

 2. September 13, 2015 / 1:20 pm

  Wow jag ryser. Finaste jag läst på länge. Längtar efter att känna den känslan. <3

 3. Cornelia
  September 14, 2015 / 10:37 am

  Såå fint, blir helt tårögd! Jag är så glad för din skull!

Leave a Reply

Your email address will not be published.