Beauty prep

Eftersom det lätt kan bli lite väl mycket utseendehets med allt det där världens vackraste brud-snacket har jag för min egen psykiska hälsas skull valt bort det mesta av brudpreppen som finns med på bröllopssajternas att göra-listor. 

Och ärligt talat, om man inte har oändligt med cash eller en någon annan betalar-lösning måste man ju faktiskt hålla igen på något.

För min del har det definitivt varit spabehandlingar, naglar och fransförlängningar som har fått ryka från budgeten. Någonstans i allt detta virrvarr av måsten kände jag bara detta: Jag vill vara mig själv.

Jag vill se ut som jag brukar, ha håret som jag gillar det, använda färger som jag vet att jag trivs i. Därför ska jag sminka mig själv, ha håret utsläppt och måla naglarna röda. Sedan kör jag det vanliga som jag brukar, brynplock, benvax och hår signerat min vän Patrick. En kur med exfolierande ansiktsbehandling och mycket fukt! Mitt största problem har varit vilket nagellack jag ska välja, rätt angenämt för en som älskar terrorisera sin kille med frågan om vilken av de sju nästan likadana nyanserna som är finast. Hehe.

IMG_2594

Några av mina favoriter som ska skapa den där looken jag drömmer om. Och en vattenfast maskara förstås! Kanske jordens bästa, Inimitable från Chanel. Provgråten och klar, den kommer sitta perfekt hela dagen.

Jag pratade med en bekant om detta häromdagen, att bröllop känns så mycket mer personliga nu för tiden. Stor fest, intim middag, marängklänning, litet fodral, tio tärnor eller inga alls. Maten kan vara buffé, picknick eller trerätters. Brunchbröllop, en hel helg eller bara en eftermiddag på tu man hand. Jag tycker det är så härligt att fler vågar skapa den fest de själva längtar efter. Nu när det bara är detaljer kvar av min egen bröllopsplanering kan jag säga detta: Släpp förväntningarna fria. Försök inte låta dig påverkas av andras åsikter om gästlista, låtval och klädsel. Skapa det bröllop som ni drömmer om, även om ni inte följer en enda regel. Jag är så himla glad att vi gjorde det. Snart smäller det!

Share:

3 Comments

 1. October 8, 2015 / 6:40 am

  Wieee, världens största grattis i förskott! Hoppas ni får en fantastisk dag 🙂

 2. Angelica
  October 9, 2015 / 8:39 am

  Grattis till er i förskott! Spännande, ska bli kul och se någon bild i efterhand, om du vill lägga ut någon förstås 😀

 3. Angelica
  October 9, 2015 / 8:41 am

  Grattis till er i förskott, spännande, ska bli kul och se någon bild i efterhand om du vill lägga ut någon förstås 😀 kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.