Livet 2.0

Så här i stundande gör om mig-tider (hej 2016!) har jag funderat väldigt mycket på vem jag är. Kanske var det naivt att tro att jag skulle vara klar med det där som kallas soul searching på andra sidan 25 för här står jag igen. Vrider och vänder på allt som bygger ett liv. Relationer, livsstil, åsikter och framtidsdrömmar… Som om min tillvaro fanns nedpackad i en flyttkartong och jag har tömt ut hela skiten på golvet. Stök!

Om du som jag ofta går upp i dina känslor kan det med jämna mellanrum kännas som om du har hittat sanningen. Ditt kall, drömlivet, den stora lyckan! Du kommer aldrig livskrisa igen, aldrig gå vilse. Men sedan kommer det. Ett litet gnag, en längtan, en tanke. Tänk om… Skulle jag ge 2015 en hashtag så skulle den bli #förändring. Förändringen kanske inte har ägt rum ännu, några stora steg har inte tagits och inga ställningstaganden har gjorts – men den sker inom mig, varje dag.

Jag funderar mycket på identitet. Den styrs ju så ofta av vad andra tycker om oss. Vem vi väljer att leva med, vad vi jobbar med, vilka risker vi vågar ta – allt det där påverkas av den identitet som i många fall andra har skapat åt oss. Etiketter som har klistrats fast i våra pannor, personlighetsdrag som kanske inte ens tillhör oss, egentligen. Egenskaper som aldrig funnits eller som inte är en del av oss längre.

Om det är något jag vill uppnå 2016 så är det att vara sannare mot mig själv. Hämningslöst ägna mig åt idéer och utmaningar som ger mig puls. Vårda allt det fina jag har och göra fred med det som skaver. Livet 2.0! Eller kanske bara tills nästa livskris 😉

Om ingen visste något om dig, vem skulle du vara då?

Share:

3 Comments

 1. Emilia
  December 8, 2015 / 11:35 pm

  Som jag känner mig på insidan. En tjock utsida sätter dock stopp för det. Men DET, det ska jag ändra 2016. Sagt det i flera år nu men inte lyckats än…

 2. MARCUS
  December 13, 2015 / 9:42 pm

  Vilken otroligt bra text. Så lätt att läsa men så mycket tankar den skapar.

 3. Elisabethtypett
  January 7, 2016 / 2:16 pm

  Vad lustigt- jag har gått i precis samma tankar de senaste månaderna. Efter ett år med alldeles för mycket jobb, stress och olika saker som har “skavt” så ska jag definitivt se till att 2016 handlar mer om harmoni, gränssättning och att överlag leva ett mer friktionsfritt liv. Sa upp mig efter 10 månader på ett nytt jobb, är temporärt tillbaka på mitt gamla medan jag försöker klura ut vad jag ska göra med mitt liv;) Kram E

Leave a Reply

Your email address will not be published.