Frukosttrenden

Äter ni samma sak varje morgon? Jag gör det, i alla fall i perioder. Trenden var länge kokta ägg och kaffe men när jag fick syn på en gul kartong paleoflingor på Whole Foods för ett tag sedan klättrade den snabbt upp på topplistan. Hemma i Stockholm skulle jag äta de honungrostade flingorna med filmjölk (sött + syrligt = bäst) men nu blir det istället grekisk yoghurt till. En blandning av gyllene kokosflingor, solrosfrön, mandlar, pumpafrön, cashewnötter, pekannötter och chiafrön. Mm!

IMG_0367IMG_6244

Förstås superlätt att göra själv också om du vill. Kopiera ingredienslista rakt av, lägg på en plåt, ringla över honung och några droppar vatten, jobba ihop med händerna och rosta i ugnen på 150 grader i 15-20 minuter. Rör gärna om lite mitt i rostningen. Klart!

IMG_1097

Så gott att jag faktiskt packade med en kartong i resväskan för att säkra min fix medan jag var i Sverige sist. På bilden ser ni en lyxfrulle som jag, min syster och hennes kille slängde ihop en måndag. Grape, scones, bär och kaffe. En frukost jag gärna skulle äta varje dag!

1 Comment

  1. Gabbi
    February 3, 2016 / 9:38 pm

    Det finns svensk filmjölk på Ocado! Testa annars buttermilk, tycker det smakar som filmjölk! Kul att få lite Lobdontips från dig! Själv har jag bott här i 8,5 år!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.