Bäst från bröllopet

Det är märkligt det där med att gifta sig. Så många tankar, drömmar. Så mycket längtan. Och sedan själva dagen som känns helt overklig och nästan bara flimrar förbi, följt av en bröllopsresa om man har tur och tid. Så mycket stress och förväntan och kärlek, så är det över och man är ute på andra sidan mer förälskade än någonsin förr och med en massa framtidshopp. Åh. Jag rekommenderar det verkligen.

101015-emmaerikssonphotography-15
Foto: Emma Eriksson.

Precis lagom till att ordet husband helt naturligt kommer från mina läppar när jag pratar om snubben jag gillar så mycket, så inser jag att vi firar sex månader som gifta. Ja, faktiskt precis idag. Vid den här tiden för 183 dagar sedan hade jag precis vaknat men världens pirr i hela kroppen.

Sist vi firade sex månader (fast som i ihop då) var vi 17 år gamla och jag gav honom en parfym i present. DKNY Be Delicious Men som han råkade glömma på 25.an. Och så minns jag att vi åt Häagen Dazs, den ultimata lyxen när man levde på helgjobbslöner och studiemedel. Känns som igår <3

Så där med lite distans till sitt eget bröllop och planeringen som ledde upp till den stora dagen är det lätt att börja fundera på saker man hade gjort annorlunda. Men det är ju mycket roligare att uppskatta det som blev så himla bra! Så för alla er som ska gifta er i år eller kanske i framtiden, här kommer mina tankar kring några saker som gjorde vår bröllopsdag alldeles extra speciell.

101015-emmaerikssonphotography-61 kopia
Foto: Emma Eriksson.

Lägg krut på ceremonin
En borgerlig vigsel var självklar för oss båda men vi ville ändå gärna att ceremonin skulle få ta plats och vara personlig. Tack vare en underbar vigselförrättare, våra systrar som sjöng och fantastiska stråkmusiker blev den där halvtimmen framför våra vänner och familjen helt perfekt. Att utforma en personlig vigsel är så kul, det finns inga regler! Vi tyckte musiken var viktig och därför ägnade vi månader åt att bestämma vilka låtar som skulle vara en del av ceremonin. En del av planeringen som var så mysig och något vi kunde göra medan vi lagade mat, åkte bil eller åt middag. Att skriva egna löften, oavsett om de sägs inför alla gäster eller inte, tycker jag också var så underbart!

101015-emmaerikssonphotography-48
Foto: Emma Eriksson.

Ert bröllop, era beslut
Till alla er som sitter där med budget, gästlista och ett helt gäng beslut som ska fattas vill jag säga detta: Det är ert bröllop! Åsikter får ni säkert från alla håll just nu men jag lovar – gladast blir ni om ni gör som ni själva vill. Bjud de ni vill, gift er på en plats som ni gillar och utforma dagen som ni själva drömmer om den!

Bröllopsdag? Bröllopsvecka!
Många kanske skulle argumentera att det är mycket jobb (att planera ett bröllop) för en enda dag, och det var lite därför vi döpte om vecka 41 till bröllopsveckan. Vi ville ju njuta till max! Det började med en tripp till Yasuragi på måndagen för att sätta stämningen (och en uppgradering till en svit med egen varm källa – vinst!) sedan festade vi till det med middagsdejter och mycket tid tillsammans resten av veckan. Onsdagen var den stressigaste dagen med en massa småfix och jobb som skulle bockas av men till fredagen var allt klart och vi var helt lediga. Det blev en underbar dagen före, vi lyxade med sovmorgon och ett långt träningspass innan middagen på Grill med ett helt gäng bröllopsgäster. Just det här med middag kvällen före visade sig vara en riktig hit!

101015-emmaerikssonphotography-145
Foto: Emma Eriksson.

Sänk ribban
På slutet är det lätt att börja haka upp sig på detaljer och det är här någonstans man löper störst risk att förvandlas till någon typ av galen amerikansk wedding planner. Det var där en vecka före, när jag plötsligt tyckte att det var livsviktigt att rota fram en burk sprayfärg för att de små ministafflierna skulle vara SVARTA och inte vita, som jag uppfann mantrat: Gift blir man ändå. För ärligt talat, så blir det. Med eller utan de perfekta servetterna eller programmen, gifta blir ni ändå. Hurra!

Danielle_Anton_Wedding(367of421) kopia
Danielle_Anton_Wedding(342of421) kopia
Danielle_Anton_Wedding(26of421) kopia
Foto: Sussie Mellstedt.

Tillbringa morgonen tillsammans
Detta verkar vara en aningens kontroversiellt och jag räknar egentligen inte med att få medhåll i den här frågan då typ alla verkar tycka att vi är tråkiga MEN! Ja, vi gjorde oss i ordning tillsammans. Och det var den bästa morgonen i mitt liv. Jag, min blivande man, vår kompis Patrick (som dessutom är hårguru), våra två värdar, den godaste kycklingsalladen från Pascal och två flaskor bubbel. Det var avslappnat, fnissigt och flörtigt… Jag hade aldrig velat missa de där timmarna med honom. Så om ni funderar på att skippa hela sova i olika sängar-grejen men känner att man inte bör göra så… Då vet du mina two cents 🙂

Nu ska vi fira med brunch och bellinis. För vi är ett himla bra team och har så jäkla roligt ihop. Länge leve kärleken!

Share:

1 Comment

  1. Elisabethtypett
    April 12, 2016 / 12:04 pm

    Åh vad fint- blev nästan lite tårögd nu..:) Kram E

Leave a Reply

Your email address will not be published.