Sommaren som aldrig vill ta slut

Hörrni, vilken jäkla sommar det blev. Och fortfarande är? Trots att kalendern visar 19 september har vi fortfarande 18+ och sol här i stan. En extra allt-sommar helt enkelt. Jag har ägnat min tid åt att komma tillbaka till Stockholmsvardagen efter ett helt år på språng. Förr gick det inte mer än tre veckor i sträck utan att jag befann mig på en flygplats, nu är livet lite mer lunk. Skönt! En hemester var därför inplanerad denna sommar, jag hade längtat så efter mina kvarter! Men när semmen väl närmade sig väcktes reslusten till liv och planen skrevs snabbt om: En vecka på Gotland, en vecka hemma och en vecka på Mallis. Så himla härligt och jag ville faktiskt inte åka hem. Mallorca har allt – härliga utflykter, turkost saltvattnet, berg, natur, sangria och sol.

IMG_9776

Vi flög tidigt på morgonen landade på Mallorca på förmiddagen. 10 minuter taxi senare var vi mitt i Palma som skulle bli vår bas under veckan. Hotellet visade sig ha superbra läge och en himla härlig takterass.

IMG_4591

På dagarna sladdade vi runt i en gullig liten Fiat 500. Mannen körde (ja, det var ju det där med att ta körkort…) och jag var DJ. Det blev en hel del Enrique Iglesias i högtalarna.

Att köra på Mallorca är enligt uppgift “jävligt kul” men tyvärr får personen bakom ratten inte njuta lika mycket av utsikten. Vägarna är snirkliga och bitvis rätt branta. För en höjdrädd passagerare kan det upplevas spännande/skräckinjagande.

Vi besökte gulliga små bergsbyar, som Valldemossa. Här promenerade vi runt, åt lunch och slog till på en glass från Gelati Mossa. Vi åt fantastisk glass hela veckan faktiskt men det där stället var något extra.

IMG_7105

Vi stannade till i små vikar och badade i turkost vatten.

En annan glassfavorit var Cream Crew i Palma. Veganglass i en hel uppsättning smaker, det är man inte bortskämd med. CC ligger i området Santa Catalina där vi också hittade ett gäng grymma restauranger!

IMG_3391

Men den bästa dagen på hela resan var när vi besökte Deià. Lite spontant styrde vi om vår GPS dit när vi råkade hamna i en riktig turistfälla till kustby. Och så blev det den bästa dagen på hela resan. Är det inte alltid så?

Det var något helt magiskt med den här platsen, så pass att vi började smida planer för att rymma dit ett par månader och “typ, skriva eller måla eller något”. Lunch åt vi på La Residencia. En urgod pasta pesto med fantastisk utsikt och ro i själen på köpet. Ja tack!

Det finns så många otroligt vackra stränder strösslade över hela ön men favoriten blev den lilla viken Cala Portals Nous. En liten strand som ändå var hyfsat lugn med klippor och fantastisk sandbotten. Dessutom låg den bara en kvart från Palma med bil!

IMG_0206

Åh. Är det inte vackert? Jag längtar redan tillbaka.

1 Comment

  1. September 19, 2016 / 9:40 am

    Vad härligt det ser ut! Jag vill också åka utomlands insåg jag nu hehe 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.